/Замъкът в Равадиново

Замъкът в Равадиново

Тази прекрасна, величествена постройка се намира на 2 километра от Созопол, навътре в сушата до село Равадиново. Ако се наблюдава от въздуха, прилича на кръст, а откъм езерото всякаш е замък от приказка.

В замъкът преобладават рицарски орнаменти, от месинг и желязо, които висят на каменните стени на замъка, а около него пък има огромно количество бръшлян.

2

3

Сградата отвън е украсена с орнаменти от месинг, които ни препращат в легендарните рицарски времена. Те висят по каменните стени, обвити в задната част на замъка с гъст бръшлян. Кулите са украсени с мед и месинг.

В този замък може да се влезне през огромна порта за да се стигне до прекрасното имениение.В градината има статуи, огромни дървени фенери с красива дърворезба, каменни птици и русалки. Там може да видите красива арка, копие на Адриановата в Истанбул. Зад нея се озовавате в приказна градина с езеро, в което плуват двойка бели и четири черни лебеда, които придават аристократична обстановка

4
Собственикът на замъка казва следното: „Направих го в България, защото сме родени тук и тук ще умрем , а той ще остане…” Неговото желание е цяла България да посети това прекрасно място.

Замъкът печели 1-во и 2-ро място в категорията  „Туристическа атракция“ на най-престижния международен конкурс за дизайн и архитектура в Италия „A’ Design Award“ 2016. и бе обявен за архитектурно чудо.

5

6

 

 

Снимки: Facebook

Подобни статии

Споделете!