/Южно Черноморие

Южно Черноморие

Ако сте любител на дивата природа и съчетанието на планина и море на едно място, то южното черноморие е чудесна дестинация за Вас. На юг от Бургас има изобилие от малки морски курорти. Като започнем от Созопол, Приморско, Китен, Лозенец, Царево, Ахтопол, Синеморец и стигнем до многото къмпинги – Юг, Каваци, Смокиня, Оазис и много други красиви заливи.

Созопол

maxresdefault

Синеморец

Sinemorets

Парк Странджа
stranja_small

 

Района изобилства от красиви заливи, които дават възможност за страхотна почивка на Черно море. Струва си да си направите и една разходка в природен парк Странджа.

Дали на разходка с лодка по река Ропотамо или на риболов на река Велека, преживяването ще е страхотно. Може да си направите и въздушна разходка над Приморско, Арапя, Китен и Царево например.
Замъка в Равадиново може да ви предложи страхотна архитектура и различни забавления – риболов, конна езда и много игри. В близост е Созопол. Със своята архитектрура запазена от 18 – 19 век, плажове и празници на изкуствата Аполония той е чудесна дестинация за туристите.

 

aquapark

 

Децата пък ще си изкарат страхотно в аквапарка в Приморско. Там има голямо разнообразие от забавления не само за децата но и за възрастните.
В по-малките морски курорти като Китен, Лозенец, Ахтопол и Синеморец има страхотни плажове, много ресторанти и хотели. Там може да опитате както традиционна българска кухня, така и морски дарове. Освен хотели, много лесно може да си наемете и стаи при някои от местните хора. В община Царево изобилства от китни български селца, в които се развива туризъм и може да наемете стаи или къщи под наем в които да отседнете. През летния сезон почти всяка събота в някое от селата се организират събори, на които може да се запознаете с местните обичаи и традиции. Уникалния магически обичай – Нестинарството, е типичен за Странджа. Може да го видите в селата Кости и Българи. В гората има много екопътеки, параклиси, беседки и места за барбекю – страхотна възможност за бягство от летните горещини. Там се намира и най-старата защитена местност в България, резерват Силкосия.

 

 

Китен

Kiten

Там има за всеки по нещо, море и различни забавления и спокойствието и тишината в гората.

Каквото и да изберете няма да останете разочаровани!

Подобни статии

Споделете!