/Най-добрите дестинации за Хелоуин в Европа
Украса за Хелоуин със светлини и хартиена тиква

Най-добрите дестинации за Хелоуин в Европа

Хелоуин всъщност не е американски празник! Съществуването на  Хелоуин е започнало в Европа преди повече от 2000 години. Според легендите, смисъла на Хелоуин е нещо като празник на мъртвите, традиция събира хората да отворят вратите на домовете си за да се позволи на посещаването на призраци. Хелоуин се празнува по различен начин  цяла Европа.

Има много дестинации, които може да изберете, така че да пътувате към “призрачните градове” този Хелоуин и да имате възможността да празнувате празника по различни начини!

 

Интересни факти за Хелоуин

Какво означава думата “Хелоуин”? Тя е съвкупност от думите “All Hallows Eve” което на английски всъщност е “Вси светии”.

Какъв е  символа на Хелоуин? Той е предимно тиквен фенер; Произходът му идва от легендата за Jack Stingly, ирландски селянин, който се опита да измами дявола, но бива осъден да скита в мрака само с един въглен, за да може да хвъря светлина.

От къде идва “Трик-или-Лечение”? “Трик-или-лечение” е ритуала, в който децата повтарят пред вратите на съседите си и искат бонбони. Идва от келтски селяни, които носели кожата на животните за да символизира духовете в замяна на храна и вино.

Има ли пълна луна на Хелоуин? В действителност е много рядко да има пълнолуние на 31 октомври.Следващия път, когато това ще се случи, ще бъде през 2020 г.!

 

Топ 3 най-ужасяващите места в Европа:

 

  1. Лондон

LondonИма Tолкова места има за „духове” в Лондон! По време на Хелоуин можете да отидете на някои допълнителни тематични събития, посветени специално на тази призрачна почивка.

Ето няколко съвета, за да се гарантира че вашата почивка на Хелоуин в Лондон ще бъде истински призрачна:

  • Шоуто по време на Хелоуин в театър Royal Drury Lane: театър за духове на Лондон.
  • От 15 октомври до 4-ти ноември, Уорнър Брос Studio в Лондон ще бъде домакин на 15-ия юбилей на Хари Потър, включително Голямата зала, украсена за Хелоуин.
  • Участвайте в страшно турне в нощта на Хелоуин, посветено на най-известния и опасен в света убиец Джак Изкормвача. Слушайте най-страшните му история и проследете неговите стъпки!
  • Възможно ли е да се направи обиколка на всичко призрачно в Лондон? В такъв случай е време е за посещение на испанците Inn – най-старата обитавана кръчма в Лондон. Можете и да си направите снимка с призраците в кръчмата!
  1. Париж

halloweenatdisney

Париж е един от най-обитаваните градове от духове места в Европа! Открийте мистериозни истории, хиляди духове и най-добрите Хелоуин събития за всички възрасти.

Хелоуин в Дисниленд Париж

Хелоуин в Дисниленд Париж не е точно най-страшното място, но това е едно чудесно място, където цялото семейство може да се забавлява много! По време на посещението си можете да изпитате някои специални трикове и в парка  сред безбройните атракции. Огромни издълбани тикви се появяват на всеки ъгъл, заедно със специални декорации на Disney Хелоуин и други изненади!

 

Вечерта на 31-ви, Дисниленд Париж открива своето собствено Disney Хелоуин парти. То е едно от любимите ни събития по време на Хелоуин – но трябва да направите резервация предварително, в случай че искате да участвате! Не забравяйте да гледате Магически фойерверки. Трябва само да посетите парка в началото на Новември и да имате време да гледате това невероятно шоу! Побързайте – Хелоуин в Париж идва!

 

 

Парижките Катакомби

Търсите ли нещо наистина страшно и запомнящо се, което да се направи в нощта на Хелоуин? Тогава, Парижките Катакомбите са точното място! Това е лабиринт с 300 километра от облицовани с черепи тунели, разположени на 20 метра под нивото на улицата.

Парижкото гробище и Le Manoir де Париж

Можете да прекарате нощта на 31 октомври, в тайнствената Le Manoir в Париж. Това място ще разкрие тайните на френската Metropole чрез своите двусмислени и неясни знаци, които ходят по улиците на “Ville Lumiere”: Квазимодо, Желязната маска, Фантомът на операта, Призрака на Тюйлери и всички вампири в Париж са само някои от нещата, които ще се срещнете по време на вашето посещение. Това шоу е идеалният начин да научите повече за обитаваните от духове места в Париж и техните легенди.

Страховитото Шато де Версай

Добре познатият Версайския дворец, който е построен през 1623 в непосредствена близост до Париж, в наши дни е един от най-известните и мистериозни места за духове в цяла Европа. Свидетели твърдят, че Шато де Версай е преследван от призраците на Луи XVI и Мария Антоанета, които са били обезглавени по време на Френската революция. Духът на кралица Мария Антоанета, най-често се появява в царска спалня.

 

  1. Копенхаген

tivoli_halloween_copenhagenИскате ли едно незабравимо преживяване на Хелоуин пълно със забавление и страх? Тогава е време да отидете в Копенхаген и по-точно обитаваната от духове столица на Дания.

 

Един от най-добрите приключения на Хелоуин е да се опитатеда участвате в призрачното турне! Тази тъмна страна на Копенхаген крие ужасяващи истории за:

 

Духове по пешеходните улици

призраци, заемащи къщите

Ще чуете историята на Дагмар – № 5 списък на номер 5 жени серийни убийци и техните истории

Ще се запознаете с екзорсизъм, култове.

Обиколките в търсене на призраци в Копенхаген са наистина страшничко предизвикателство в празника на Хелоуин!

Прекарайте Хелоуин на точното място!

 

Другите места за истинско преживяване в Копенхаген е парк Тиволи

Подобни статии

Споделете!