/7 от най-фотогеничните Европейски столици

7 от най-фотогеничните Европейски столици

Всички знаем колко въздействащи могат да бъдат снимките, особено, когато са успяли да запечатат специален момент. Ако имате късмет, може и да уловите някой изгрев. Разгледайте нашите предложения за най-фотогенични Европейски столици.

Будапеща, Унгария

От момента на пристигането на брега на Дунав, Будапеща ще ви плени с панорамен пейзаж, грандиозни исторически сгради редом с модерна архитектура.

Мостът „Chain” свързащ двете части на Будапеща, открива невероятни гледки и възможност да запечатате момента с уникални снимки, благодарение на величествените лъвове, които стоят на стража. Не пропускайте и посещение до Кралския дворец, с неговата 700-годишна история и невероятната му барокова архитектура.

Виена, Австрия

Този живописен град, представя в себе си една комбиниция на модерната и артистична действителност, изпълнена от исторически сгради и калдъръмени улички. Тук може да намерите безброй пешеходни площади с кафенета и ресторанти, величествено издигащи се готически катедрали, исторически сгради и музеи, предоставящи възможност да запаметите уникалността на пътуването ви. Ако се чудите откъде да започнете, ето няколко идеи.

Париж, Франция

Париж е изпълнен с романтични и артистични сцени, които са идеални за улаване на перфектия момент в един кадър. От величествената Айфелова кула до известното нощно кабаре „Мулен Руж“, вашите снимки ще заприличат на пощенски картички. Не забравяйте кафенетата и френската архитектура, които са истинска наслада за окото и духа.

Рим, Италия

Това е град, който може би няма нужда от представяне, но Рим е мястото, което ще ви потопи в незабравими емоции и моменти.

От отлично запазен Пантеон с огромния си купол до руините на Колизеума и романтичната фонтан Треви, Рим е град, пълен с фотогенични моменти, които говорят за историята. И разбира се, да не забравяме Ватикана, където ще намерите шедьовър на Микеланджело в Сикстинската капела.

Лондон, Англия

Това, което прави Лондон особено фотогеничен град е, че не се характеризира с определена архитектура. Лондон има архитектурни сгради в различен стил създаван в продължение на дълъг период от време. Само няколко архитектурни структури предхождат от времето на големия пожар през 1666, с изключение на важни обекти като Лондонската кула, Уестминстърското абатство и други.

Друга добра характеристика е, че Лондон има добро съотношение между сгради и открити пространства и исторически сгради срещу съвременните такива.

Прага, Чехия

Въпреки, че туризмът в Прага се е увеличил значително през последните няколко години, неговия готически чар не се е променил – архитектурните забележителности на града и културни особености са все още така възхитителни за снимка както са били винаги.

Уверете се, че сте в Стария градски площад в точния час на стачката за да станате свидетели на танца на героите вътре в астрономическия часовник. Сложете си най-удобните обувки, които имате за да проучите Пражкия замък, най-популярната атракция в Прага, която е толкова голяма и обширна ще трябва да посветите цял ден, за да видите всички свои църкви, галерии и градини! Пражкият замък е и култовата фигура на силуета на града (както можете да видите на изображението по-горе), които ще направят перфектна колекция за вашата фотография, и е може би най-добре ще бъде направена от красивия мост на Карл; или дори по-добре, включително и Карловия мост!

Амстердам, Холандия

Амстердам е един от европейските съкровищени находки за любителите на архитектурата. В него се помещават повече исторически сгради и забележителности, отколкото всеки друг град в света, но той притежава и международно значение от гледна точка на съвременния дизайн. Тази добре балансирана комбинация прави Амстердам силно фотогеничен град, където старото блести със своята слава, докато новите краси с неговите съвременни характеристики.

Амстердам е един от най-големите исторически градски центрове в Европа, състоящи се от 90 острова свързани с 400 моста. Повечето от неговите исторически сгради и улици са останали непроменени, тъй като през 19-ти век не е имало голяма бомбардировка в града по време на Втората световна

Подобни статии

Споделете!